fbpx

Intervisie in de zorg en groeps-supervisie

Intervisie in de zorg is een groepsgesprek met collega’s die hetzelfde beroep hebben als jij.

Als zorgverlener krijg je te maken met lastige problemen. Want hoe:

Je kunt in je eentje het wiel uitvinden, maar het effect is groter als je samen met je collega’s dergelijke thema’s bespreekt. Bij intervisie zit je in een vaste groep en je werkt volgens een methode. Je bespreekt je eigen gedrag en dat van anderen. Het doel van intervisie is om samen te leren hoe je het een volgende keer nog beter kunt doen.

Lijkt je dat wat?

Dan is intervisie geschikt voor jou. Je kunt zelf een intervisiegroep opstarten met gelijkgestemden. In de praktijk blijkt dat veel intervisiegroepen het lastig vinden om een groep op een methodische manier te begeleiden. Als dat bij jullie ook het geval is, kun je mij (tijdelijk) inschakelen als intervisiebegeleider.

Mijn rol als intervisiebegeleider:

We ontmoeten elkaar tijdens intervisiebegeleiding gemiddeld elke maand. Sommige groepen gaan na een aantal keren startbegeleiding zelfstandig verder. Andere groepen kiezen ervoor het hele traject te laten begeleiden.

Aan het einde van het intervisietraject weet je waarom:

Welke mensen kunnen bij Spiegelvisie terecht voor intervisiebegeleiding?

Ik werk graag met zorgprofessionals, omdat ik de wereld van de zorg goed ken. Je ontmoet in mij een supervisor en registercoach met verpleegkundig bloed. Ook leidinggevenden en therapeuten die op zoek zijn naar een onafhankelijke intervisiebegeleider kunnen contact met me opnemen.

Hoe vaak kom je bij elkaar?

Je komt gemiddeld eens per maand anderhalf tot twee uur bij elkaar.  Het max. aantal deelnemers is vier personen.

Heb je een vraag over intervisie in de zorg? Stuur me een bericht

Supervisie in een groep - van automatisme naar zelfbewust handelen

Supervisie is bedoeld voor mensen die met mensen werken. Denk aan verpleegkundigen, managers, jeugd-zorgmedewerkers, therapeuten, docenten en sociaal werkers. Tijdens supervisie leer je op een andere manier naar jezelf kijken dan je gewend bent.

Denk je:

Dan is een supervisietraject geschikt voor jou. In supervisie gaat het niet over leerdoelen, maar over leerthema’s. Dat betekent dat dingen die je lastig vindt meestal te herleiden zijn tot een centraal punt. Dat thema is langzaam ontstaan en het heeft te maken met de manier waarop je geleerd hebt en gewend bent om naar je ervaringen te kijken.

We ontmoeten elkaar tijdens een groeps-supervisietraject elke twee tot drie weken in mijn skillslab voor persoonlijke groei. Een traject bestaat uit 10-15 bijeenkomsten. De supervisiegroep bestaat uit twee tot drie personen. 

Aan het einde van het traject:

De interactie tussen jou en mij kun je bij supervisie vergelijken met de interactie die een leerling aangaat met zijn praktijkbegeleider. 

Kom gerust vrijblijvend een bakkie doen. 

Wie kunnen er bij Spiegelvisie terecht voor een groeps-supervisietraject?

Als je een groeps-supervisietraject bij Spiegelvisie volgt kies je voor een LVSC-geregistreerd supervisor met een verpleegkundig hart. Ik ken de wereld van de zorg goed.

Wat zeggen anderen?

'Ik heb veel profijt gehad van de supervisie bijeenkomsten met Gerry Professionele aanpak, Gerry laat je groeien en geeft je energie. Eigenlijk een kadootje voor jezelf.'
Monique
Verpleegkundige

Hoelang duurt een groeps-supervisietraject?

De doorlooptijd voor een groeps-supervisietraject is 6-8 maanden. Mail me gerust als je wilt weten welke tarieven ik hanteer voor groeps-supervisie.

Zie je een kleine groep niet zo zitten, kijk dan bij individuele supervisie.

Hoe weet je of de werkwijze van Spiegelvisie bij je past?

Als je me nog niet kent kom je daar het makkelijkst achter als je een gratis kennismakingsgesprek inplant. Dat verplicht je tot niets. En als ik denk dat ik je niet kan helpen zeg ik dat ook.

Heb je een vraag over supervisie in een groep? Stuur me een bericht

Ben je middenmanager? Lees dan ook mijn visie op persoonlijke coaching op de pagina Informatie voor teammanagers.

WhatsApp chat