Bezige bij in de zorg

Ben je een bezige bij?

‘Waarom gaan die mensen niet gewoon aan het werk? Ze zitten daar maar in dat achterkamertje te vergaderen. Alsof dat wat oplost.’

Anneloes bijt op haar lip. Ze vertelt verder: ‘Maar dat geldt niet alleen voor managers hoor. Ik kan daar zo boos om worden hè? Het gebeurde vanmorgen weer. Twee collega’s zaten al aan de koffie, terwijl ik géén tijd had om pauze te nemen.’

‘Ah, vertel eens, waar was je druk mee?’
Anneloes zucht: ‘Het lijkt me zinloos om erover te praten. Zeg me liever hoe ik het anders kan doen.’

Anneloes is een typisch voorbeeld van een bezige bij. En ze is niet de enige verpleegkundige met die eigenschap.

Wanneer ben je een bezige bij?

Je ploft ‘s avonds voldaan op de bank als je lekker veel gedaan hebt die dag. Tenminste, als het je lukt om nog even te relaxen voordat je naar bed gaat. Want je vaatwasser piept dat ie klaar is en op de strijkplank liggen nog een paar ongestreken bloesjes. Je denkt er niet bij na en je doet wat nog gedaan moet worden.

Stilzitten tijdens een werkvergadering zie je bijna als straf. Als er niet écht iets zinnigs besproken wordt, zie je dat als zinloos tijdverdrijf. Je had in dezelfde tijd óók nuttige dingen kunnen doen. 

Is het erg als je een bezige bij bent?

Nee. Want je krijgt er energie van om lekker bezig te zijn. Daarmee laad je je batterijen op. Maar je to-do lijstje is eindeloos lang. En omdat je taakgericht bent, vergeet je zomaar het belang van een praatje met je collega.

Stel je voor dat je bezige bij-talent een rivier is. Als je geen dijken om je rivier bouwt krijg je last van overstroming.

Wat kun je doen om je eigenschap in toom te houden?

Gebruik je hoofd om controle te houden over je handen.

  • Stel prioriteiten. Gebeurt er iets ergs als je in de tuin gaat zitten terwijl er nog broodkruimels op de vloer liggen?
  • Kijk de kunst af bij je collega die dat talent niet heeft. Ze is niet lui, ze bekijkt de wereld op een andere manier
  • Leer delegeren. Je hoeft niet alles zelf te doen en het komt ook goed als je collega dat in een ander tempo doet dan jij

Terug naar Anneloes:
Aan het einde van ons gesprek neemt Anneloes zich voor haar dienst morgen beter te structureren. Ze lacht: ‘Oké, je hebt ook wel gelijk. Ik kan de bedden ook ná mijn pauze opmaken.’

Herken je jezelf in de bezige bij?

Waarschijnlijk ben je ook een helper. Lees mijn blog: Hoe rekbaar is de zorgprofessional?

Je las een blog van Spiegelvisie Coaching. Deel mijn blog gerust in je sociale netwerk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Werk je in de zorg en wil je een burn-out voorkómen? Je kunt bij me terecht voor: 

Persoonlijke coaching
Supervisie
E-coaching

Werk je als opleidingsfunctionaris of middenmanager in de zorg? Lees dan de  informatie voor teammanagers.  Of check direct mijn groepsaanbod intervisie en groeps-supervisie en teamcoaching.

Heb je een onbeantwoorde vraag? Laat het me weten.  Ik denk graag met je mee. 

Volg Spiegelvisie ook op social media

Gerry Hulst Spiegelvisie

Wie ben ik?

Mijn naam is Gerry Hulst en er stroomt psychiatrisch verpleegkundig bloed door mijn aderen. Het gaat me aan het hart dat vooral mensen op de werkvloer de dupe worden van de toenemende werk- en regeldruk in de zorg. Daarom leer ik zorgwerkers en middenmanagers in de zorg hoe ze stevig in hun werk en leven kunnen staan. Alle personages en gebeurtenissen in mijn blogs zijn fictief. Wanneer je jezelf of een collega meent te herkennen berust dat op toeval.

Andere schrijfsels

WhatsApp chat

Ontvang de nieuwste blogs van Spiegelvisie in je mailbox

blog Spiegelvisie

Ontvang de nieuwste blogs van Spiegelvisie in je mailbox

blog Spiegelvisie